Blind ziet Ajax groeien: “Dan kun je opnieuw tot grote hoogtes komen”

Het zijn mooie dagen voor Daley Blind. De Ajacied werd eergisteren voor het eerst vader (van een zoon) en gisteren zette hij met Ajax Valencia opzij. Het duel in de Champions League werd met 0-3 gewonnen. Na twee groepsduels staat de Amsterdamse club op zes punten, met een doelsaldo van 6-0.

“Met dit elftal hebben we doorgebouwd. De nieuwelingen zijn goed opgevangen, kennen onze speelstijl en hebben zich snel aangepast. Dan kun je opnieuw tot grote hoogtes komen”, zegt Blind tegen FOX Sports. Al sluit de international niet de ogen voor de eerste helft. “Valencia was heel gevaarlijk over de linkerkant, dat hadden we niet helemaal onder controle. Ze misten een penalty en raakten ook nog de paal, daar kwamen we goed weg”, aldus de Amsterdammer.

Toch was de overwinning wel verdiend. “We hebben het geluk een beetje afgedwongen. Bij vlagen speelden we heel goed, maar er waren ook momenten waarop het beter kan. We blijven kritisch, maar kunnen ook genieten van deze zege”, aldus de 29-jarige voetballer. “We staan er heel goed voor en daar moeten we trots op zijn, al moeten we er in de volgende wedstrijd ook weer staan. We moeten onszelf blijven verbeteren”, besluit Blind.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.