Frank de Boer

De Boer rekent op overwinning Ajax

Frank de Boer verwacht dat Ajax de Europa League gaat winnen. “Ik denk dat wij met 2-0 voorkomen en uiteindelijk met 2-1 winnen”, zegt hij in gesprek met Ajax TV. “Ik verwacht een Manchester United dat zich terug zal laten zakken en zich niet bekommerd op balbezit. Ajax heeft in de thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon laten zien hoe goed ze kunnen voetballen en dat ze het verschil kunnen maken in de eerste 60 minuten. Dat is mijn gevoel nu ook”, aldus de voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers.

De Boer kijkt vooral naar kwaliteit van de spelers. Het leeftijdsverschil tussen beide ploegen speelt volgens hem geen grote rol, ook niet wat betreft het om kunnen gaan met zenuwen. “Dat hoort ook gewoon bij je kwaliteit als speler. Van tevoren was ik eigenlijk altijd erg gespannen maar als de scheidsrechter voor de aftrap floot, dan was ik alle zenuwen kwijt. Het strijdplan zal niet veel veranderen vergeleken met gewone wedstrijden in de competitie. Daarnaast komt genieten, maar focus je vooral op je taken. Dan heb je gewoon kwaliteit die het verschil moet maken.”

Hij is niet geheel verrast dat dit Ajax de finale heeft behaald. De Boer kijkt vooral terug naar zijn eigen periode in Amsterdam. “Finale is misschien een beetje overdreven, maar ik heb ook in mijn tijd gezegd: ik ben pas tevreden als we de halve finale halen. Dan moet alles ook meezitten en dat heeft het dit seizoen natuurlijk zeker niet ontbroken. De finaleplaats is uiteindelijk een prachtige prestatie.”

Bron:
Ajax TV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.