Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 11 mei 2013 18:34 – Bron: AD Sportwereld

Derk Boerrigter sluit niet uit dat hij komende zomer bij Ajax vertrekt. De buitenspeler is niet zeker van een basisplaats en weet nog niet of hij in Amsterdam wil blijven. “Dit moest mijn seizoen worden. Ik wilde nog beter en nog belangrijker worden voor het team. Het is frustrerend dat dat niet gelukt is”, aldus de aanvaller in het Algemeen Dagblad.

Boerrigter verhuisde door de ontwikkeling van zijn ploeggenoot Viktor Fischer naar de rechterflank. “Daar moest ik in het begin erg aan wennen. In het begin van het seizoen had ik wel een basisplaats, maar het explosieve had ik niet. Ik scoorde niet, had geen assists. Ik ben daar te veel mee bezig geweest. Een zuur moment was dat de trainer voor een middenvelder koos toen Cuenca geblesseerd was”, verklaart Boerrigter.

De winnende goal tegen PSV deed de aanvaller goed. “Maar een week later mocht ik tien minuten invallen en tegen NAC zat ik op de tribune. Ik begrijp die redenatie niet. Bovendien moest ik op tv horen dat ik geen stijgende lijn vertoon. Dat had ik niet van de trainer zelf gehoord. Ik dacht dat ik vorig seizoen wel wat krediet had opgebouwd”, aldus Boerrigter, die een vertrek niet uitsluit. “Misschien liggen mijn kansen wel buiten Ajax.”
 

Reageren op dit bericht