Goal.com

Ajax, de Europa League finalist van vorig seizoen, speelt al een tijdje geen Europees meer. Nicolai Boilesen, de ex-Ajacied, staat vanavond wel op het veld. Namens FC Kopenhagen neemt hij het in het Europa League toernooi op tegen Atlético Madrid.

De 25-jarige linksback denkt dat zijn club een kans heeft om de achtste finales te halen. “Parken is ons geheime wapen in onze eerste wedstrijd”, zegt Boilesen over de thuishaven van Kopenhagen. “Natuurlijk wordt Atlético gezien als de favoriet, maar wij gaan voor een sensatie. Met Ajax won ik tegen Barcelona in de Champions League, en Kopenhagen is bijna van het niveau van Ajax, dus waarom niet?”, zegt hij verder tegen het medium Goal.com.

Boilesen vertrok na het seizoen 2015/16 bij Ajax. Dat laatste seizoen speelde hij geen wedstrijd meer. “Ajax schopte me een jaar lang uit de selectie als straf omdat ik mijn contract niet verlengde. Dat was een moeilijke periode. Nu ben ik terug, sterker dan ooit, zowel mentaal als fysiek. Het WK van komende zomer is een groot doel van mij. Ik was een vaste basisspeler bij Denemarken voor mijn Ajax-straf, dat heb ik gemist”, aldus de speler die vroeger droomde om in een van de vijf grootste Europese competities te spelen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)