Boilesen focust zich opnieuw op vertrek bij Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 januari 2016 12:38 – Bron: Telesport

1417093602

Nicolai Boilesen hoopt deze maand te vertrekken bij Ajax, dat zegt zijn vader en tevens zaakwaarnemer in De Telegraaf. De Deense linksback werd afgelopen zomer door Frank de Boer terugverwezen naar Jong Ajax, nadat hij zijn contract niet wilde verlengen. De Boer wilde niet dat Boilesen in wedstrijden mee zou spelen. “Het belangrijkste is nu om ons op de transferwindow te focussen”, aldus Kenny Boilesen. “Vorig seizoen heeft Nicolai 38 wedstrijden gespeeld, waarvan veertien als aanvoerder. Het is treurig dat hij daarna niet eens met Ajax 2 mocht meespelen. Maar desondanks is Nicolai fitter dan ooit.”

Afgelopen zomer leek een transfer dichtbij. Ajax bereikte akkoord met Genoa en Crystal Palace, maar daar kwam Boilesen zelf niet uit. Jaap Stam heeft de Deen nu onder zijn hoede. “Het is sneu. Nicolai was als reserveaanvoerder een jongen die veel aanzien genoot, maar nu volledig van het toneel is verdwenen. En dat terwijl hij toch een speler met veel kwaliteiten is en veel heeft van wat wij bij Ajax in backs zoeken. Dat heeft hij in het verleden ook laten zien. Hij komt vaak op, kan goed voetballen en is verdedigend redelijk sterk. Al vind ik dat dit laatste wel beter kan.”

Stam had Boilesen graag opgesteld bij Jong Ajax. “Hij mag bij ons niet spelen. Dat heeft Frank (de Boer, red.) zelf aangegeven. Ik vind dat jammer, want het zou voor Boilesen goed zijn en voor ons ook.” Ondanks de gehele situatie gedraagt de 23-jarige verdediger zich als een op en top prof. “Op zijn inzet valt niks aan te merken. Hij geeft alles en helpt de jonge jongens, die dat ook prettig vinden. Ik praat veel met hem over voetbal en dat zijn interessante gesprekken.” Volgens De Telegraaf is er interesse uit de Engelse Championship, maar ook uit grotere competities.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.