Hallo Ajacieden. WE ZIJN KAMPIOEN!! De 3e titel op rij is een feit en ik ben dolblij. Langzamerhand gaat het de richting op die ik wilde. Jarenlang heb ik me geergerd aan het gehannes en beleid van Ajax met mensen die zichzelf belangrijker vonden dan Ajax. Eindelijk zitten er nu mensen die het gezicht van Ajax kleur geven. Dankzij Johan Cruijff word er nu duidelijk progressie geboekt en het kan alleen maar beter gaan. De fluwelen revolutie is in volle gang en ik geniet met volle teugen.

De wedstrijd FC Groningen-Ajax heeft voor Ajax niets meer op de kous. Groningen echter kan nog uit de top 8 gekegeld worden, waardoor een play-off plek voor de EL verspeeld zou worden. Een gelijkspel zou voor Groningen voldoende zijn, maar WIJ willen altijd winnen.

FC Groningen werd van 1956 t/m 1970 GVAV genoemd en in die tijd speelde Ajax 12 potjes in het Groningse (6 winst, 3 gelijk en 3 verlies). Vanaf de tijd (71’72) dat de club uit het Noorden FC Groningen werd genoemd, speelde Ajax in Groningen 33 potjes op het hoogste niveau. Balans: winst 22, gelijk 5, verlies 6. Doelsaldo = 80-38 in ONS voordeel.

Op 25-03-1984 was Aad de Mos de trainer van Ajax en hij kwam destijds in Groningen met deze opstelling: Hans Galjé, Boeve, Silooy, Ronald Koeman, Molenaar, Schoenaker (Bosman 63e), Mølby, Vanenburg, v.Basten, Felix Gasselich (Wilco v.Buuren 69e) en Johnny van’t Schip. Het werd 0-1…

Scheidsrechter was Ignace van Swieten (R.I.P.) en oud-Groningen speler Koeman zou ook de 0-2 ruststand maken. Karel Hiddink, broer van, deed vlak na rust iets terug (1-2), maar Johnny van’t Schip scoorde ruim 5 minuten daarna de 1-3. Uiteindelijk zou Ajax door v.Basten en Vanenburg uitlopen naar 1-5.

Ik sluit af met een citaat: “Te weten dat je onwetend bent is het begin van alle wijsheid.”

SUCCES!!!

Reageren op dit bericht