‘Bondscoach’ Ten Hag: “Het is zaak dat de emmer niet overstroomt”

Erik ten Hag heeft door de interlandperiode niet met een voltallige Ajax-selectie kunnen trainen. De coach van de Amsterdammers heeft sinds vandaag (donderdag) weer de meeste spelers terug op het trainingsveld. “Het is nog niet helemaal fris, maar dat is logisch, als je de voorgeschiedenis van afgelopen zomer bij veel spelers kent”, aldus Ten Hag.

“Wél worden we steeds fitter en in de komende periode zullen we daarin ook weer een stap maken. Op dat vlak heeft deze interlandperiode veel spelers goed gedaan. Dat merkte ik begin deze week op de training al bij de jongens, die al wel terug waren”, zegt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Iedere speler heeft een limiet. Het is zaak dat de emmer niet overstroomt, met vormverlies of blessures tot gevolg. Ik heb momenteel zeker nog niet het gevoel dat we topfit zijn. Dat zie ik bijvoorbeeld aan wat spelers in wedstrijden kunnen brengen.”

Ten Hag traint graag met de Ajacieden, maar vooralsnog moet de Tukker aan de rem trekken. “Door het drukke wedstrijdschema staan trainingen vaak in het teken van onderhouden. Ik voel me soms net een bondscoach. Het is continu manoeuvreren tussen belastbaarheid en de race tegen de klok. Elke training waarop spelers wel belast kunnen worden, moet dan ook raak zijn. Het is bouwen aan een ploeg, aan automatismen, maar het belangrijkste blijft dat spelers fris een wedstrijd in gaan.”

Aanstaande zaterdag staat RKC Waalwijk – Ajax op het programma. Daarna staan de thuiswedstrijden Ajax – Chelsea (CL) en de klassieker Ajax – Feyenoord op het schema.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.