Bookmakers: Ajax blijft steken op één prijs

Net zoals het afgelopen seizoen is Ajax tijdens de overwintering nog actief op drie verschillende fronten. De Amsterdammers staan bovenaan in de Eredivisie en in de achtste finale van de Nederlandse beker treft het de amateurs van Spakenburg. Ook op Europees niveau heeft de loting niet slecht uitgepakt: de eerste knock-out wedstrijd is een ontmoeting met het Spaanse Getafe.

Hoewel het gat met runner-up AZ de laatste maand voor de winterstop is geslonken, hebben de godenzonen de beste papieren om na 34 wedstrijden de lijstaanvoerder te zijn. Normaliter zijn PSV en Feyenoord de belangrijkste aanjagers, maar met een achterstand van respectievelijk tien en dertien punten, lijken beide ploegen niet meer mee te dingen om de felbegeerde schaal. Aangezien ook AZ nog op drie podia acteert en toch over een kleinere selectie bezit, is Ajax de topfavoriet voor de eindzege (odd: 1.05).

Ook in de beker heeft Ajax goede kansen om de finale te behalen. Directe concurrenten Feyenoord, AZ en PSV zitten ‘aan de andere kant’ van het schema, waardoor ze deze pas kunnen treffen in een mogelijke finale. De rode loper lijkt dus uitgelegd voor de recordkampioen (Ajax won de Nederlandse beker dertien keer).

De Europa League lijkt in die zin de lastigste horde te worden. Gezien het sterke deelnemersveld en Ajax kwaliteit heeft ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen, is dit nog geen optelsommetje. Toch weet iedere voetballiefhebber, na afgelopen jaar, dat niets onmogelijk is voor hen die willen.

De bookmakers zijn in ieder geval sceptisch. Uiteraard verwachten ze dat Ajax in ieder geval een van de drie prijzen weet te pakken. Voor iedere euro die je inzet op het feit dat Ajax in ieder geval een prijs pakt, krijg je maak je €0,20 winst (odd: 1.20). Ze zijn echter minder overtuigd van de dubbel. Anders gezegd, wanneer je een euro inzet op twee gewonnen prijzen, krijg je liefst €5 terug (odd: 5.00)! Heb je helemaal vertrouwen in ons aller Ajax en denk je dat alle trofeeën richting de Johan Cruijff Arena gaan? Dan pak je 31 keer je inzet (odd: 31.00).

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.