Peter Bosz persco NL

Bosz baalde van lage intensiteit op Ajax-trainingen: “Het was altijd zo slap”

Peter Bosz was gisteren te gast bij FOX Sports. De voormalige Ajax-trainer was analist bij de Europa League finale Marseille – Atletico Madrid (0-3). Vorig seizoen stond de trainer samen met Ajax in diezelfde finale, maar het was een lange weg daar naartoe. De professionaliteit in Nederland is niet hetzelfde als in bijvoorbeeld Engeland of Duitsland, vindt de voormalige coach van Ajax.

“Als wij in Nederland op woensdag een vrije dag hadden en we begonnen donderdagochtend, dan ergerde ik me in het begin kapot”, zegt Bosz. “Het was altijd zo slap. Dat had een half uur nodig. Daar heb ik me in Nederland bij neergelegd. Laat gaan, dacht ik. In Duitsland niet, want dan was die intensiteit er meteen. Die was meteen hoog. Dat is de voetbalcultuur die daar heerst. Die moet je er in Nederland ook in zien te krijgen. Uiteindelijk gaat het om die intensiteit en niet om dat je drie uur traint op een lage intensiteit”, aldus de voormalige coach van Borussia Dortmund.

“Dat is ook gemeten. De zogenaamde high intensity-runs liggen in Engeland en Duitsland veel hoger dan in Nederland”, zo weet Bosz. “Als ik Dolberg als voorbeeld neem, die moest vorig jaar tegen Sanchez. Als hij vanuit stilstand gingen voetballen, kreeg hij schoppen. Hij móest in beweging zijn. Dat moest hij ook nog eens maximaal doen, want hij kwam niet aan de bak als hij het half deed. Dat is intensiteit.”

“Dat heeft deels te maken met wat een trainer van je verlangt maar ook met welke spelers je traint. Als je niet wil verkopen, verkoop je niet. Het hangt er maar net vanaf wat je wil. Of ik De Ligt zou kopen? Als ik naar een club ga zou ik hem wel willen kopen, want ik vind hem wel goed”, zo besluit de thans werkloze trainer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.