Bosz blij met Ziyech, tevreden over Sánchez

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 september 2016 12:11 – Bron: Ajax TV

1473617297

Hakim Ziyech debuteerde zondag tegen Vitesse voor Ajax en was direct belangrijk met een assist. Peter Bosz is redelijk tevreden over zijn nieuwste aanwinst. “Ik vind het knap dat hij in korte tijd daar toch staat, maar ik weet dat hij nog veel beter kan”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met Ajax TV. “Het is voor hem natuurlijk nog even zoeken naar de juiste positie en hoe hij met zijn medespelers moet omgaan.”

Bij vlagen liet Ziyech zijn klassen zien. “Met een paar ballen zag je even zijn kwaliteiten. Dat is de Hakim die we graag willen zien, die aanvallers en andere middenvelders voedt met steekballen en voorzetten.” Verder was hij veel betrokken bij standaardsituaties, samen met Nemanja Gudelj. “Dit zijn twee jongens met een uitstekende trap. Een linkspoot en een rechtspoot, dat is ideaal. Zij zullen elkaar moeten afwisselen met indraaiende en uitdraaiende ballen.”

Tot slot kwam ook Davinson Sánchez ter sprake. De centrumverdediger speelt verrassend goed en meedogenloos. “In Nederland willen wij alles voetballend oplossen. Dat is hartstikke goed en dat wil ik ook, maar er zijn soms momenten dat het absoluut niet kan. Sánchez laat dat soms even zien en is daar een belangrijke factor in. Hij is een echte verdediger, nog hartstikke jong. Hij kan alleen nog maar beter worden. Ik denk dat Ajax daar in de toekomst nog heel veel plezier aan gaat beleven.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.