Peter Bosz

Bosz blijft bij Ajax en hoopt op behoud selectie

Peter Bosz blijft hoofdtrainer van Ajax, dat zegt hij tegen ELF Voetbal. “Of ik er vanuit ga dat ik zelf blijf? Ja, als ik niet word ontslagen tenminste… Dat zal zo’n vaart niet lopen”, aldus de oefenmeester die met Ajax voor het eerst sinds jaren weer een prachtig Europees succes boekte door de finale van de Europa League te bereiken. “Als je het mij vraagt, dan hou ik deze selectie het liefst bij elkaar. Er zit enorm veel kwaliteit in de groep en veel jongens hebben gezien hun leeftijd veel potentie om door te groeien. Dat zou ideaal zijn.”

“Ik vind trouwens dat Ajax een enorme job heeft verricht om deze groep bij elkaar te brengen. Wat dat betreft staat de club weer voor een grote uitdaging.” Bosz kende vorig jaar een moeilijke seizoensstart, iets dat nu niet wordt ingecalculeerd. “Ik ken de jongens nu en de jongens kennen mij. De jongens kennen mijn manier van spelen, hebben daarin progressie laten zien. We zijn sterker geworden. En dat niet alleen. De jonge jongens nemen de ervaring van het spelen van een Europese finale spelen mee naar volgend seizoen. Die ervaring hadden ze nog niet, maar nu wel. Finales moet je leren winnen.”

Bron:
ELF Voetbal

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.