Peter Bosz persco NL

Bosz geeft Ajax advies: “Kunnen informatie van Peter heel goed benutten”

Ajax heeft de hulp van Peter Bosz en Hendrie Krüzen (voormalig coach en assistent van Ajax, red.) ingeschakeld om meer informatie te vergaren over BSC Young Boys. Het trainersduo werd in de Europa League met hun huidige ploeg Bayer Leverkusen verrast door de Zwitserse kampioen. Bayer werd met twee nederlagen (4-3 uit, 0-2 thuis) uitgeschakeld.

‘Ik heb beide wedstrijden van Bayer Leverkusen tegen Young Boys gezien’, zegt Ajax-trainer Erik ten Hag vandaag op de persconferentie. ‘Ons analistenteam heeft ook met Peter contact gehad. Natuurlijk doe je dat. Ik denk dat we de informatie van Peter en Hendrie heel goed kunnen benutten. Het is een goede ploeg. Als je in staat bent om Bayer Leverkusen – wat toch één van de betere ploegen is – kunt uitschakelen en twee keer van ze kan winnen, dan heb je een goede ploeg’, vindt Ten Hag.

De coach gaat verder over de tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Europa League: ‘Young Boys is echt een team, een eenheid. Ze hebben een hele goede mentaliteit in de ploeg. Tactisch en technisch gezien is het een ploeg die heel goed het verticale spel beheerst. Ze zijn heel direct naar de goal van de tegenstander. Ook komen ze met een overtal van vier of vijf spelers. Ze hebben veel snelheid in de ploeg, waaronder de spits, maar ook andere spelers. Het team zit goed in elkaar.’

Toch zal Ten Hag niet veel veranderen aan zijn tactiek. ‘Het gaat er altijd om dat je tegen een ploeg vanuit je eigen speelwijze en vanuit je eigen kracht speelt. Dat zullen we morgen ook gaan doen. Je kijkt altijd naar de samenstelling van de ploeg. Hoe dat eruit ziet, zie je morgen op het wedstrijdformulier’, besluit de Tukker. Om 18.55 uur is de aftrap tussen Ajax en BSC Young Boys in de Johan Cruijff ArenA.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
persconferentie

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.