Peter Bosz persco EL

Bosz geeft deel opstelling prijs: ‘Zij gaan spelen’

Ajax neemt het woensdagavond in de halve finales van de Europa League op tegen Olympique Lyon. De Fransen komen op bezoek in de Amsterdam ArenA waar om 18:45 uur zal worden afgetrapt. Peter Bosz blikt vooruit op de wedstrijd en de kansen voor zijn ploeg. “Iedere ploeg is ergens kwetsbaar. Dat zien we in de competitie, maar ook internationaal. Kans hebben we altijd, alleen zullen we een hoog niveau moeten halen. Het niveau dat we thuis vaker hebben gehaald.”

Bosz doelt daarmee vooral op thuiswedstrijden tegen FC Kopenhagen, Feyenoord en Schalke 04. Ajax speelt echter wisselvallig, want de laatste twee duels tegen Schalke 04 en PSV waren allerminst overtuigend. Datzelfde geldt echter voor Lyon. “Hun vorm is wel iets veranderd. Toen ze tegen AZ speelden, stonden ze er in de competitie nog goed voor. Langzamerhand zijn ze in de titelstrijd afgehaakt, maar het blijft een goede ploeg. Dat hebben we tegen AS Roma gezien, en later ook tegen Besiktas.”

De hoofdtrainer van Ajax is blij voor zijn spelers en de club met deze prestatie. “Maar dit is ook goed voor het Nederlandse voetbal. Er werd heel lang gedacht dat Nederlandse teams nooit meer op dit niveau actief zouden kunnen zijn. Er zijn altijd veel doemdenkers in Nederland die vooral kijken naar wat er niet kan. Ik ben positief ingesteld en kijk graag naar wat er wél kan. We hebben nog niets, maar het bereiken van de finale zou echt een boost zijn. Hopelijk kunnen we het Nederlandse voetbal nog meer plezier en vertrouwen geven.”

Bij wijze van uitzondering gaf Bosz ook alvast twee namen prijs die zeker zullen starten tegen Lyon. Kenny Tete en Jairo Riedewald vervangen de geschorsten Joël Veltman en Nick Viergever. De twee verdedigers speelden dit seizoen weinig. “Natuurlijk is dat moeilijk, maar dat is ook voetbal. Ze mogen nu tijdens de halve finale in een geweldige wedstrijd spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ze er zullen staan. Ik heb er alle vertrouwen in, want het zijn twee uitstekende spelers.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Tete, Sánchez, De Ligt, Riedewald; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.