Bosz hecht veel waarde aan komende Europese duels

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 november 2016 14:31 – Bron: Ajax TV

1474450856

Ajax is al zeker van Europese overwintering, maar moet nog altijd twee groepswedstrijden spelen tegen Panathinaikos en Standard Luik. Een ideale situatie om spelers te sparen en het rustig aan te doen, zou je denken. Peter Bosz denkt daar anders over. “Om een heleboel redenen zijn deze wedstrijden wel belangrijk. Allereerst kunnen we groepswinnaar worden, ten tweede ben je bezig met een gevoel en ook het Nederlandse voetbal is van belang.”

“Als je deze wedstrijden laat lopen, waar ik helemaal niet van houd, kan dat het gevoel aantasten waar je mee bezig bent. Dat kan uitwerking hebben op de competitiewedstrijden, dat wil je niet.” Het nationaal belang vindt Bosz dus ook belangrijk. “Wij zijn al het team dat de meeste punten heeft verzameld voor Nederland en daar willen wij graag mee doorgaan. Het is belangrijk voor Ajax, maar ook voor het Nederlandse voetbal.”

Als hem wordt gevraagd of we dus geen ‘B-ploeg’ hoeven te verwachten, reageert Bosz lichtjes geïrriteerd. “Ajax heeft geen B-ploeg”, zegt hij stellig. “Wie wij ook opstellen, het zijn allemaal jongens die in het eerste elftal hebben gespeeld en kunnen spelen. Anders stel ik ze niet op. Dus met wie wij ook gaan spelen, praat niet over een B-ploeg, want wij hebben alleen maar jongens die in het eerste elftal van Ajax kunnen spelen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.