Peter Bosz persco NL

Bosz: “Hoe over Ajax werd gesproken, daar doe je het voor”

Peter Bosz had Ajax één seizoen onder zijn hoede. Het voetbal was vaak oogstrelend. Met de Amsterdammers haalde hij in 2017 de Europa League finale. Die ging met 2-0 verloren tegen het Manchester United van de Portugese coach José Mourinho.

De huidige trainer van Bayer Leverkusen ziet Mourinho als zijn ’tegenpool’. “Het liefst wil ik dat mensen na onze wedstrijden naar huis gaan en denken: wow, wat heb ik hou gezien?”, zegt Bosz in gesprek met ELF Voetbal.

“Zoals Ajax vorig seizoen in de Champions League. Hoe over Ajax werd gesproken, daar doe je het voor. Plezier maken en de mensen entertainen”, vertelt de voormalige Ajacied verder. “Als ik verlies, zijn er altijd mensen die zeggen: ‘Bosz hecht te veel waarde aan mooi voetbal’. Onzin. Ik ben realist. Je kunt wedstrijden op verschillende manieren winnen… Met antivoetbal ben je ook niet verzekerd van succes.”

Bosz komt weer op Mourinho terug. Hij coacht tegenwoordig Tottenham Hotspur. “Als ik Tottenham zijn antivoetbal zie spelen tegen Leipzig en vervolgens zie verliezen, denk ik: waar heb ik nou eigenlijk naar gekeken? Je wil als trainer toch ook dat jouw spelers plezier maken en dat uitstralen naar de supporters?”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.