Bosz is blij met Onana: ‘Gekozen voor de toekomst’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 oktober 2016 17:12 – Bron: Ajax Life

Ajax haalde Tim Krul afgelopen zomer op huurbasis naar Amsterdam, maar wegens doorlopend herstel van zijn knieblessure werd André Onana de eerste keeper. En die rol vervult hij met verve, vindt ook Peter Bosz. “Laat ik zeggen dat ik heel blij ben met hoe het met Andre gaat”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met Ajax Life. “Ik heb heel duidelijk gekozen voor Andre gezien de toekomst.”

De andere mogelijkheid die Bosz had, was om de ervaren Diederik Boer op te stellen. “Voor die tijd moest ik een beslissing nemen tussen Andre en Diederik en op zich was dat helemaal niet zo makkelijk omdat Diederik ook een geweldige keeper is, dat liet hij woensdag ook zien”, doelt hij op het duel tegen Kozakken Boys. “Met een hele jonge ploeg voor zich is zijn coaching gewoon geweldig.”

Bosz heeft geen spijt van zijn keuze voor Onana. “Het elftal is samen met hem beter gaan voetballen, we zijn punten gaan pakken, we zijn gaan presteren. We hebben regelmatig de nul gehouden, daar is hij onderdeel van. Dus in die zin doet hij wat-ie moet doen.” Of Onana zijn basisplek verliest zodra Krul inzetbaar is, wil Bosz niet zeggen. Mede omdat Krul nog wedstrijdritme moet opdoen. “We moeten gewoon even geduld hebben, dan zullen we kijken hoe snel het gaat.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.