Bosz is tevreden over Overmars

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 augustus 2016 09:30 – Bron: De Telegraaf

1470987035

Marc Overmars krijgt veel kritiek te verduren op zijn aankoopbeleid. Niet heel gek, gezien er nog weinig succesvolle spelers naar Amsterdam zijn gehaald. Met de aanstaande komst van Bertrand Traoré verrast de directeur voetbalzaken echter wel. Intussen is Peter Bosz erg blij met Overmars. “Ik vind dat hij dit heel knap heeft gedaan”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in De Telegraaf.

Er werd Bosz de afgelopen weken veel gevraagd naar wie de vervanger van Arek Milik wordt. Wanneer komt hij? “Daarom vond ik het mooi achter de schermen mee te kijken en mijn mond te houden, terwijl ik juist wist hoe druk Marc met deze transfer is geweest. Je hoorde dan: waarom niet onmiddellijk een spits erbij? Maar op dat moment was hij daar heel zorgvuldig mee bezig. Dus dat is wel grappig.”

Toch snapt hij de kritiek wel. “Ik kon me voorstellen dat de supporters, toen ze een goede spits als Milik zagen weggaan en in de kranten het bedrag lazen dat binnenkwam (34 miljoen euro, red.), dachten: nu moet er snel een spits komen. Dat sentiment snap ik, maar als Marc van de kritiek af had willen zijn, had hij de eerste de beste spits die misschien nog wel een grote naam was ook, moeten pakken. Los van: past het? Is dit wel de juiste keuze voor Ajax? Maar hij durfde toch te wachten en echt zorgvuldig te werk te gaan.”  

Bosz is tevreden over Overmars.. Ja niet zo gek he.. Hij heeft je pas aangenomen voor een goed salaris, zou ik ook tevreden mee zijn.

Je betaald nu 2M om een talentje te huren, die slechts 16 goals in 42 wedstrijden voor vitesse heeft gemaakt.

Ik geloof niet dat deze jongen beter is dan Dolberg/Cassierra!

Sebastien Haller kopen voor 10M met een contract voor 5 jaar.
Die heeft bewezen veel te scoren in eredivisie bij een mindere club, bij Ajax komt hij veel vaker in scorings positie.

25+ goals per seizoen is reeel, over 2 a 3 jaar kun je hem dan weer doorverkopen voor een bedrag zoals voor Milik is ontvangen.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.