Bosz luistert naar kritiek en valt terug op oude basis

1467023793

Ajax speelt al op 26 juli haar eerste officiële wedstrijd in de voorronde Champions League, maar wist in de voorbereiding nog geen oefenwedstrijd te winnen. Vanuit de spelersgroep klonken al geluiden dat men moeite had met de nieuwe, meer aanvallende speelstijl van Peter Bosz. Het vertrouwen leek te zakken en daarom luistert de hoofdtrainer ook naar de kritiek van zijn spelers. “Vanwege de korte voorbereiding, ontkomen we er niet aan enigszins terug te vallen op de basis van afgelopen seizoen.”

Het is niet zo dat Bosz stopt met implementeren van zijn gewenste speelstijl, maar wil geen al te grote risico’s nemen in de beladen Champions League duels. “Je hoopt dat een aantal automatismen er toch nog goed inzitten. We hebben de selectie daarom heel vroeg opgedeeld in twee teams, dat verschil heeft iedereen wel kunnen zien, en daarin brengen we steeds minieme wijzigingen aan. Wij hebben tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Dat lukt niet in één week en ook niet in twee of drie. Dat heeft tijd nodig.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.