Peter Bosz persco NL

Bosz: “Maar na die thriller wist ik niet wat ik moest zeggen”

Peter Bosz zit deze winter werkeloos thuis. De voormalige Ajax-coach werd na een goed begin door Borussia Dortmund op straat gezet. In de eerste helft van dit jaar haalde Bosz met Ajax nog een Europa League finale. In de kwartfinale speelden de Amsterdammers een heroïsche uitwedstrijd tegen Schalke.

Bosz: “Schalke-thuis in de Europa League was wat dat betreft het allerbeste wat we produceerden. We creëerden die avond zo ongelooflijk veel kansen. We lieten Schalke in leven door het bij 2-0 te laten”, zegt Bosz in gesprek met De Telegraaf. In de uitwedstrijd was het anders. „Zij kregen twee kansen, toen gingen wij voetballen en hadden we het onder controle. Tot de rode kaart van Veltman, daarna nog een goal tegen. Verlengen, eerst nog de 3-0 voor Schalke, op dat moment lig je eruit, dan de 3-1 en ben je door. Vervolgens nog de 3-2.”

Bosz was na de wedstrijd nog niet rustig. „Normaal kan ik elke partij rustig analyseren. Maar na die thriller wist ik niet wat ik moest zeggen. Die gasten kwamen in de kleedkamer en ze keken mij allemaal aan. Ik was zo trots op hen en zei alleen maar: ‘Mag ik een selfie met jullie?’ Ze sprongen allemaal bij elkaar om mij heen. Iedereen ging zingen en springen.” De trainer is trots op die foto. „Ik heb hem nog steeds in mijn telefoon. Het is de mooiste foto van het jaar”, aldus de 54-jarige coach.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.