Bosz niet blij met Ajax-spel

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 oktober 2016 11:00 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz is ondanks de 1-0 overwinning op Excelsior niet tevreden over het vertoonde spel van Ajax. “Het was een matige en misschien wel slechte eerste helft. We speelden in een veel te laag tempo en bij balverlies zetten we te laat druk. Daardoor waren we niet dwingend genoeg en kregen we weinig kansen”, analyseert de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met FOX Sports.

“In de tweede helft deden we het allemaal een stuk beter. We zaten er korter op”, vervolgt de oefenmeester. “Alleen hebben we toen nagelaten de kansen te benutten. Als je dat wel doet, maak je het jezelf een stuk makkelijker.” Bosz wil vooral weer leren van de wedstrijd tegen de Rotterdammers. “Ik ga met de beelden van deze wedstrijd aan de gang. Maar dat doen we met iedere wedstrijd, want er zijn altijd verbeterpunten.”

Het feit dat Ajax voetballend moeilijk door de verdediging kwam bij Excelsior is voor Bosz geen reden om opportunistisch te gaan voetballen. “Wij hebben geen ploeg om opportunistisch te spelen. Daar moet je de juiste spelers voor hebben. Wij moeten het juist van goed voetbal hebben, dan moet je in hoog tempo spelen. Daar moet je ook niet afwijken als het in de rust 0-0 staat. Daar geloof ik niet in. Ik vind dat je de dingen waar wij voor staan beter moeten doen, dat hebben we gedaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.