Bosz onder de indruk van Rostov

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 augustus 2016 14:49 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Ajax neemt het in de vierde voorronde Champions League op tegen het onbekende FK Rostov. Peter Bosz geeft in een eerste reactie aan dat ook hij niet veel weet van de Russische opponent. “Maar wat we wel weten is dat ze vorig seizoen heel knap tweede zijn geworden in de Russische competitie. En ze hebben Anderlecht in de vorige ronde uitgeschakeld”, aldus de hoofdtrainer van Ajax op de clubsite van de Amsterdammers.

“Rostov is natuurlijk een minder aansprekende tegenstander dan bijvoorbeeld AS Monaco of AS Roma, maar dat wil niet zeggen dat Rostov minder goed is. Ze hebben het vorig jaar echt geweldig gedaan door tweede te worden in Rusland. Dat is echt een prestatie van formaat in een competitie met grote clubs als Zenit, CSKA en Spartak Moskou.” Ajax staat dus voor een lange reis richting Rusland. “Dit is de loting en hier gaan we ons op instellen. We hebben een lange reis voor de boeg en dat gaan we volgens een zo goed mogelijk schema doen.”

Het feit dat Ajax eerst thuis speelt, vindt Bosz een nadeel. “De ouderwetse gedachte is dan: je speelt liever eerst uit, zodat je het thuis eventueel nog goed kan maken. We moeten het echter nemen zoals het komt. Als we eerst thuis spelen, dan moeten we ons op daar op instellen. Veel mensen dachten na de 1-1 in de thuiswedstrijd tegen PAOK dat het voorbij was. Toch sleepten we de volgende ronde vervolgens – op een niet heel fraaie manier – uit het vuur in Griekenland.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.