Abdelhak Nouri

Bosz: “Weet niet of Nouri zijn belofte had waargemaakt”

Abdelhak Nouri debuteerde vorig seizoen in Ajax 1. De toenmalige trainer was Peter Bosz. De trainer kijkt samen met Helden terug op zijn verleden bij de Amsterdamse club en zijn ervaringen met het grote Ajax-talent die, getroffen door het noodlot, nooit meer aan voetballen toe zal komen.

Bosz vindt het nog altijd moeilijk om over Nouri te praten. “Pfoe…Ja, dit… Dit kun je bijna niet beschrijven”. De huidige trainer van Borussia Dortmund heeft wel twijfels of Nouri had kunnen doorbreken bij Ajax. “Appie was een heel goede voetballer. En hij was zo’n geweldige jongen in de groep, zo’n fijn mens. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of hij uiteindelijk zijn belofte had waargemaakt, omdat hij ook een heleboel dingen niet had die in het topvoetbal belangrijk zijn.”

Bosz vervolgt: “Hij was een heel bijzondere speler, had iets wat bijna niemand heeft, dat korte wegdraaien. Maar, en dat klinkt zo clichématig, Appie liet soms ook z’n man lopen. Er waren een heleboel dingen waaraan hij moest werken en daarom was hij nog geen vaste speler van Ajax 1. Over die dingen had ik het met hem.”

Maar het is volgens de coach ook niet te zeggen dat hij niet had kunnen doorbreken. “Maar tegelijk kon Appie in z’n eentje een wedstrijd openbreken. Als een tegenstander heel compact stond, kon hij in z’n eentje iets doen. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is dat hij zo’n bijzonder mens was. Heel erg beleefd. Je hebt weleens jongens die gemaakt beleefd zijn. Die zeggen ja meneer en trekken daarna gekke bekken. Bij hem was het oprecht”, aldus de voormalige Ajax-coach.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Helden

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.