Hakim Ziyech

Boussatta verdedigt Ziyech: “Dat Veltman hem tot de orde riep, is stuitend”

Hakim Ziyech werd afgelopen zondag uitgefloten door een deel van de Ajax-fans. Dries Boussatta vindt het schandalig dat zijn landgenoot zo werd bejegend. De supporters moeten juist heel erg blij zijn met de 24-jarige middenvelder.

“Ik vind het een achterlijke, belachelijke discussie”, zegt de ondernemer Boussatta in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Wat wil het Ajax-publiek nou? Jan Modaal op het middenveld die alles op safe speelt? Of een speler die risico’s neemt om het verschil te maken? Het is niet voor niets dat geen trainer het in zijn hoofd haalt hem te wisselen. Omdat hij altijd dat ene briljante, beslissende moment kan brengen.”

Vorig kalenderjaar scoorde Ziyech 1 keer uit 49 vrije trappen. “Dat hij een blablabla-gebaar maakt als het publiek hem uitfluit, mag van mij”, vindt Boussatta. “Het zou anders zijn als hij iemand recht in zijn gezicht spuugt. Dit is gewoon een uiting van emotie. Een reactie op het gefluit. Hij verdient veel meer krediet bij het publiek. Was hij een speler geweest die vanaf zijn achtste bij Ajax had rondgelopen, dan had je de ArenA niet gehoord, hoor.”

Ziyech maakte na de wedstrijd een soort van excuus. “Ik zou extra hard voor hem klappen als-ie géén sorry had gezegd. Dat uitgerekend Joël Veltman hem tot de orde riep, is stuitend. Juist hém moeten ze in de Arena eens uitfluiten. Hij veroorzaakt al jaren domme penalty’s, komt overal mee weg en wordt ervoor ook nog eens beloond met de aanvoerdersband”, aldus de zeer emotionele zakenman.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.