Ajax Goal

Brands lacht Ajax uit: “Kapitaal moet op veld staan om te kunnen presteren”

Marcel Brands, de technisch directeur van PSV, is de laatste dagen enorm in zijn nopjes. De voormalige profvoetballer werd met de Eindhovense club voor de derde keer in vier jaar kampioen. Ajax mag dan veruit het meeste geld hebben, maar in Eindhoven heerst er rust en stabiliteit. 

Ajax zou iets van 175 miljoen euro op de bank hebben staan. “Nou, ik ben niet jaloers. Maar ik ken de markt en ik ken de spelers en ik denk er weleens aan wat ik allemaal zou doen als ik wél genoeg geld had”, zegt Brands tegen Voetbal International. “Dus daar moeten we wel naartoe. Daarom blijf ik er ook zo op hameren dat er nog meer wordt gedaan aan de inkomstenkant.” Geld is leuk, maar het winnen van bekers en schalen blijft leuker. “Natuurlijk is er financiële opluchting als we kampioen zijn, maar het blijft toch ook pas de tweede of derde gedachte. Ik ben sportman, ik wil winnen, prijzen winnen is het belangrijkst. Dat verveelt ook nooit”, aldus de 56-jarige bestuurder.

Het kapitaal moet dus op het veld staan. “Exact, dat standpunt heb ik altijd gehad, of ik nu bij RKC Waalwijk, AZ of PSV werk. Het kapitaal moet op het veld staan om te kunnen presteren en je doelstelling te kunnen halen. Het is fantastisch dat Ajax zoveel geld op de bank heeft, maar ik denk dat het belangrijker is kampioen te worden. Dat verwachten de supporters ook van ons.” Ajax had met een beetje goed beleid al richting de alleenheersers Bayern München of Celtic kunnen uitgroeien, maar dat is nog steeds niet gebeurd. “Ik ben niet gauw bang. Ik denk dat wij met heel goed beleid en misschien wat minder middelen toch heel ver kunnen komen. Maar het moet echt een doel zijn dat we een potje opbouwen om goed en snel te kunnen blijven handelen”, aldus de Brabander.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.