BREAKING: Ajax huurt Sanogo van Arsenal

1436821924

Ajax heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Amsterdammers nemen Yaya Sanogo op huurbasis over van Arsenal voor één seizoen zodra hij de medische keuring doorstaat. Marc Overmars en Frank de Boer spraken afgelopen weekend met de aanvaller en hebben hem geënthousiasmeerd om naar Amsterdam te komen. Hoewel Arsène Wenger gecharmeerd is van Sanogo, wil hij dat de spits meer ervaring op doet op competitie en Europees niveau. Dat kan bij Ajax. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Arek Milik.

Sanogo debuteerde al op jonge leeftijd voor Arsenal en scoorde onder meer in de Champions League tegen Bayern München. Daarna viel zijn productiviteit echter tegen. Vorig seizoen werd de Franse aanvaller verhuurd aan Crystal Palace, maar kwam mede door blessureleed niet verder dan elf duels en één doelpunt. Ondanks dat geldt de 22-jarige spits nog altijd als een groot talent. Sanogo heeft nog een contract tot medio 2017 bij Arsenal en Ajax heeft geen optie tot koop.

Als er geen spelers meer vertrekken, lijkt Ajax haar selectie voor het seizoen 2015/16 compleet te hebben. De ploeg van Frank de Boer versterkte zich achterin met John Heitinga en Mitchell Dijks. Op het middenveld kwam Nemanja Gudelj over van AZ en met de komst van Amin Younes en Sanogo is ook de voorhoede van een goede impuls voorzien. Over twee weken begint Ajax officieel aan het seizoen in de voorronde Champions League.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.