Marcel Keizer

BREAKING: Ajax stelt Keizer, Bergkamp en Spijkerman op non-actief

Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman zijn door de clubleiding van Ajax per direct op non-actief gesteld, dat meldt Ajax op haar officiële clubsite. Het nieuws komt een dag na de bekeruitschakeling tegen FC Twente. Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn ontevreden over de sportieve prestaties en hebben verschil van inzicht over het te voeren technische beleid.

“Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen”, begint Van der Sar doelende op het incident mat Appie Nouri. “Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit.”

Het is geen beslissing op basis van emotie geweest na de uitschakeling in het bekertoernooi. “Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club.” Wie Ajax als opvolger op het oog heeft, is nog onduidelijk. Onder meer oud-Ajaxtrainers Ronald Koeman, Danny Blind, Frank de Boer en Peter Bosz zitten momenteel zonder club.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.