BREAKING: Bazoer bereikt akkoord met Wolfsburg

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 december 2016 17:58 – Bron: De Telegraaf

1454858355

Riechedly Bazoer gaat Ajax komende zomer zo goed als zeker verlaten. De Telegraaf meldt dat de middenvelder een akkoord heeft bereikt met VFL Wolfsburg. Bovendien zou de Duitse club ook al rond zijn met Ajax met betrekking tot de transfersom. Wolfsburg zou een bedrag van 12 miljoen euro op tafel leggen om het tot medio 2020 doorlopende contract af te kopen. Bazoer tekent in de Bundesliga een contract voor 4,5 jaar.

Naast Wolfsburg zouden er nog vele clubs concrete interesse hebben getoond in de pas 20-jarige international. AC Milan, Napoli, Juventus en Everton worden genoemd als serieus belangstellenden, maar Bazoer lijkt te kiezen voor een geleidelijke weg naar de top. Wolfsburg bivakkeert momenteel slechts op de vijftiende plek in de competitie en staat daarmee op doelsaldo net boven de degradatiestreep. Ook spelen de Duitsers geen Europees voetbal.

Bazoer brak in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2014/15 door in het eerste elftal. Ook het daaropvolgende seizoen was de middenvelder in vorm en toonde met regelmaat zijn klasse. Na de winterstop kreeg hij echter te maken met een vormdip en verloor onder Frank de Boer al zijn basisplaats. Bazoer kon nieuwbakken trainer Peter Bosz niet voldoende overtuigen en belandde wederom op de bank. Hij speelde dit seizoen slechts 552 officiële minute, wat gelijk staat aan ongeveer zes hele wedstrijden.

Door het geringe aantal speelminuten, en de kleine kans dat dit op korte termijn gaat veranderen, besloot Bazoer zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly in te schakelen om op zoek te gaan naar nieuwe club. Dat is dus Wolfsburg geworden, al moeten beide clubs de transfer nog officieel bekend maken. In totaal kwam Bazoer 71 officiële wedstrijden in actie voor Ajax, waarin hij acht goals wist te maken en vijf assists gaf. Bazoer wordt niet meer in de wedstrijdselectie opgenomen door Bosz wegens de aanstaande transfer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.