Breaking: Steijn voor drie jaar naar Ajax

Maurice Steijn wordt zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, zo meldt VI. De huidige trainer van Sparta is met Ajax een contract voor drie seizoenen overeengekomen. Ajax moet enkel nog met Sparta om de tafel over de afkoopsom van zijn nog éénjarig doorlopende contract in Rotterdam waarna hij gepresenteerd kan worden in Amsterdam. Oud-Ajacied Hedwiges Maduro en voormalig Jong Ajax assistent Saïd Bakkati moeten de assistenten gaan worden.

Steijn begon zijn trainerscarrière in de Eredivisie bij ADO Den Haag waar hij in 2011 John van den Brom opvolgde. In zijn eerste seizoen vocht hij met de club uit de hofstad tegen degradatie, maar de twee seizoenen erop eindigde hij knap negende in de Eredivisie. Vanaf de zomer van 2014 ging hij aan de slag bij VVV Venlo waarmee hij in 2016 /17 kampioen werd van de Keuken Kampioen divisie en dus promotie afdwong waarna hij de twee seizoenen erop respectievelijk als 15e en 12e eindigde. Tot zover ging het goed met de carrière van Steijn, maar daarna volgden mislukte avonturen bij Al-Wahda en NAC Breda.

Eind vorig seizoen stapte hij op een cruciaal moment in bij Sparta waar hij ervoor zorgde dat de Rotterdammers niet degradeerden. Daar gaf hij een prachtig vervolg aan door afgelopen seizoen als zesde te eindigen en daarna ook de finale van de play-offs om Europees voetbal te halen. Dat laatste lukte echter niet. FC Twente was over twee duels te sterk.

Steijn liet zich in het verleden in VI nog uit over zijn favoriete manier van voetballen die hij overal probeert te implementeren. En dat strookt wel met de Ajax-visie. “Positiespel, de basis van alles. Het moet alleen geen doel op zichzelf worden, maar een middel om tot kansen te komen. Ook dat kan op verschillende manieren, met druk, maar ook van achteruit. Het liefst speel ik op de helft van de tegenstander, zodat we bij balverlies meteen compact druk kunnen zetten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.