Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 26 juni 2010 17:49 – Bron: Ajaxinside.nl

Luis Suárez en Nicolás Lodeiro zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK 2010. De Uruguyaanse Ajacieden wonnen zojuist van Zuid-Korea met 2-1. Suárez maakte de 1-0 en daarmee zijn tweede treffer in het toernooi. Later maakte Chung-Yong Lee de 1-1 en schoot Suárez hoogstpersoonlijk de winnende treffer binnen.

Het duel begon voor Uruguay fantastisch. Na acht minuten schoot het goudhaantje van Ajax de 1-0 binnen. Een voorzet van Diego Forlán ging voor iedereen langs, maar uit een zeer moeilijke hoek vond Suárez toch het net. De Zuid-Amerikanen hadden voor rust een strafschop moeten hebben, nadat Sung-Yueng Ki hands maakte. De arbitrage zag het incident over het hoofd.

Na de pauze maakte Lee de gelijkmaker. Doelman Fernando Muslera ging naar de bal toe, maar kwam niet in de buurt, waarna de Koreaan simpel kon binnen koppen. Vlak na deze goal kwam Lodeiro het veld in. De Ajacied maakte zijn rentree na zijn rode kaart in het openingsduel van het WK. Tien minuten voor tijd slachtte Suárez de Aziaten af. De Ajacied ontving een hoekschop achter in het zestienmetergebied op, kapte naar binnen en op fabelachtige wijze vond de man uit Montevideo het net, hoewel de paal daar nog voor nodig was.

Suárez was uitzinnig van vreugde, sprong over de fotografen heen en deelde zijn vreugde met de gehele equipe van bondscoach Óscar Tabárez. Luttele minuten later haalde Tabárez zijn topscorer naar de kant. Uruguay speelt in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten of Ghana, die wedstrijd word vanavond gespeeld.  

Lodeiro was degene die de corner van forlan oppikte en deze met het hoofd voor suarez klaar te leggen, die op zijn beurt 2 spelers omzeilde en de bal in de verre hoek krulde

Nette assist van Lodeiro !!!!
Mooie goedmaker voor zijn domme rode kaart

Quote:
(Tien minuten voor tijd slachtte Suárez de Aziaten af. De Ajacied ontving een hoekschop achter in het zestienmetergebied op, kapte naar binnen en op fabelachtige wijze vond de man uit Montevideo het net, hoewel de paal daar nog voor nodig was.)

 
[Bewerkt door erikv78 op 27-06-2010 om 03:37]

Reageren op dit bericht