ESPN

Brian Brobbey was, naast Steven Berghuis, de grote uitblinker tegen RKC Waalwijk (1-4 winst). Beide spelers waren goed voor twee doelpunten. De jonge Ajax-spits zorgde voor de laatste twee Ajax-goals. Brobbey zelf vindt dat hij een vaste basisspeler is geworden.

‘Vandaag ben ik weer belangrijk met twee goals en we hebben gewonnen. Als je twee wedstrijden achter elkaar twee keer scoort, dan vind ik niet dat de trainer je er zomaar uit kan halen. Laat me lekker mijn spel spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team’, zegt Brobbey in gesprek met ESPN.

De Amsterdammer is tot nu toe goed voor 6 goals en 2 assists in 10 wedstrijden. De 1-4 was de mooiste, vond de spits zelfs. ‘Een dieptebal van Berghuis en ik schiet hem in de korte hoek…’

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)