Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 23 juli 2010 11:20 – Bron: Voetbalzone

Voor Ajax staat vrijdagavond de eerste echte test op het programma, nadat eerder onder andere Rijnsburgse Boys eraan moest geloven is het nu tijd voor een tegenstander van formaat: Chelsea. Bij The Blues zullen in de vorm van Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt twee Nederlanders voor even terugkeren op vaderlandse bodem. “Ik hoop dat we het goed gaan doen”, vertelt het tweetal op de website van Chelsea.

Het tweetal blikte op de officiële website van Chelsea alvast vooruit op het treffen tegen de Amsterdammers. “Ik was vroeger Ajax-supporter”, zo liet de achttienjarige Bruma weten. “Althans tot mijn achtste was ik voor Ajax. Dat veranderde daarna toen ik voor Feyenoord ging spelen. Op de eerste dag kwam ik aan met mijn Ajax-tas en scheenbeschermers.”

“Ik herinner me spelers als Patrick Kluivert, Edgar Davids, Marc Overmars, de gebroeders De Boer en Clarence Seedorf; wat een team.” Collega Van Aanholt, die in hetzelfde jaar als Bruma de oversteek naar Londen maakte, groeide echter op in Brabant en was dan ook supporter van PSV. “Als kind was ik fan van PSV en waren Ajax en Feyenoord de grote rivalen. Bij PSV bewonderde ik vooral Romario.”

Beide spelers kijken uit naar het treffen met Ajax en om terug in Nederland te zijn. “Mijn moeder, vader, broers en zussen komen naar het stadion. Ik kijk uit naar de wedstrijd. Het is altijd fijn om terug in Nederland te zijn”, aldus Van Aanholt. Bruma is diezelfde mening toegedaan, al hoopt hij ook dat er een goed resultaat wordt neergezet. “Ajax heeft, ook zonder de WK-gangers, een goed elftal op het veld staan. Ik hoop dat we het goed gaan doen.”

Reageren op dit bericht