Hakim Ziyech

Buitenlandse Ajacieden tijdens interlands

De interlandperiode zit er weer op en komend weekend gaat de competitie dus weer verder. Hoe Nederland het heeft gedaan, zijn we allemaal van op de hoogte. Tijd om terug te blikken hoe de buitenlandse Ajacieden het voor hun land hebben gedaan.

Amin Younes
We beginnen met Younes. De Ajacied was na een succesvolle Confederations Cup ook opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Duitsland tegen Tsjechië en Noorwegen. Bondscoach Joachim Löw zag zijn elftal twee keer winnen, maar deed in deze reeks geen beroep op Younes. Duitsland staat eerste in haar groep en heeft vijf punten voorsprong op achtervolger Noord-Ierland. Met nog twee duels te gaan zijn de Duitsers bijna zeker van WK-kwalificatie.

Hakim Ziyech
Ziyech was een stuk succesvoller. Hij was na een periode van afwezigheid weer van de partij bij Marokko. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 6-0 gewonnen van Mali waarbij Ziyech twee keer trefzeker was en de hele wedstrijd meedeed. Een paar dagen later was Mali opnieuw de tegenstander, dit keer bleef het bij 0-0 en miste Ziyech een strafschop. Hij werd na 73 minuten gewisseld. Marokko staat tweede in de poule op één punt achter Ivoorkust met nog twee duels te gaan. De poule-winnaar gaat naar het WK.

Max Wöber
Kersverse Ajacied Wöber is Oostenrijks international. De centrumverdediger moest vanaf de bank toezien hoe zijn landgenoten met 1-0 verloren van Wales. Een paar dagen later kwam Oostenrijk in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Georgië. Wöber verbleef wederom de hele wedstrijd op de bank en kon dus niet helpen voorkomen dat Oostenrijk inmiddels kansloos is voor plaatsing voor het WK.

Lasse Schöne & Kasper Dolberg
De Deense Ajacieden Schöne en Dolberg zagen hun land een stuk succesvoller zijn tijdens deze WK-kwalificatiereeks. De eerste wedstrijd bleef het tweetal op de bank zitten, maar Denemarken won wel met 4-0 van Polen. Vervolgens werd Armenië met 1-4 verslagen, mede dankzij een assist van Schöne die in de 78ste minuut binnen de lijnen kwam. Denemarken (16 punten) strijdt met Montenegro (16 punten) en Polen (19 punten) volop voor de eerste plek, en anders dus voor plek twee voor de play-offs.

Vaclav Cerny
Tot slot kwam ook Cerny in actie. Niet voor het A-elftal, maar voor Jong Tsjechië dat haar eerste wedstrijd speelde voor EK-kwalificatie. Cerny begon in de basis, speelde de hele wedstrijd mee en opende na acht minuten spelen de score tegen de leeftijdsgenoten uit Wit-Rusland. Uiteindelijk speelden de Tsjechen met 1-1 gelijk dankzij een tegengoal ver in blessuretijd.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.