Carel Eiting: ‘Ik wil het liefst elke week spelen’

Carel Eiting begon tegen FC Emmen weer eens in de basis op de plek van Lasse Schöne en daar was hij blij mee. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 5-0. “Het was een lekkere wedstrijd en 5-0 is een goede uitslag. We scoorden al binnen de eerste tien minuten een goal. Dat maakt het eigenlijk nog prettiger om te spelen. Voor mijn gevoel wilden zij er toen ook af en toe nog uitkomen, waardoor er nog meer ruimte kwam voor ons om te voetballen. Als die eerste goal snel valt, dan doet dat ons wel goed.”

In gesprek met AT5 spreekt hij over zijn eigen kansen op speelminuten dit seizoen. “Elke week is het afwachten wat mijn precieze rol is: starten of invallen of er naast zitten. Als je er aan hebt geroken en weet hoe gaaf het is, dan wil je het liefst elke week spelen natuurlijk”, aldus de middenvelder die hoopt dat Ajax zich dinsdag voor de Champions League plaatst. “We zijn heel erg scherp. We zijn niet van plan om het weg te geven, maar Kiev is zeker geen slechte ploeg. Dus we zullen zelf goed moeten gaan spelen daar.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.