Andre Onana keeper

CAS brengt schorsing Onana terug tot negen maanden

Het hoger beroep van Ajax bij het internationaal sporttribunaal CAS heeft een succesje opgeleverd. De UEFA-schorsing van Andre Onana was twaalf maanden. Die is na de uitspraak van het CAS teruggebracht tot negen maanden, meldt Ajax.nl.

De schorsing eindigt op 4 november 2021. De Ajax-keeper mag tot dan geen wedstrijden keepen. De sluitpost mag zijn trainingsactiviteiten twee maanden voor het einde van de schorsing, op 4 september 2021, hervatten. Onana heeft bij Ajax nog een contract dat loopt tot en met 30 juni 2022.

Bij de Kameroener werd na een ‘out of competition’ controle op 30 oktober vorig jaar het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. De international testte positief. Maar de Ajacied betoog dat hij per ongeluk een pilletje van zijn vrouw had gepakt, terwijl hij een aspirine wilde gebruiken. Dat pilletje bevatte het verboden middel.

Algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar: “Wij hebben met deze uitspraak van het CAS drie maanden winst geboekt ten opzichte van de oorspronkelijke schorsing. De stap naar het CAS is dus niet voor niks geweest. Wij staan voor een schone sport. Maar ik herhaal dat wij ervan overtuigd zijn dat Andre dit middel per ongeluk heeft genomen en zeker niet om beter te presteren. Dat wordt door alle partijen, ook door UEFA, onderschreven zo blijkt uit de behandeling bij UEFA en het CAS.”

“Toen we vorige week met Andre en de juristen ons verhaal bij het CAS hadden gedaan, reed ik met een goed gevoel weg van de Toekomst. Ik heb gemengde gevoelens bij de uitspaak van vandaag, want ons doel was dat hij vanaf deze zomer weer aan wedstrijden mee had mogen doen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.