Cassierra teamgenoot van Cvitanich bij Racing Club

Mateo Cassierra wordt per direct verhuurd aan Racing Club, koploper in de Argentijnse Superliga, de hoogste voetbaldivisie van Argentinië. De Colombiaan gaat de komende anderhalf jaar op huurbasis uitkomen voor de club waar ook oud-Ajacied Darío Cvitanich onder contract staat. Cvitanich maakte ook in januari de overstap naar de koploper. Hij kwam over vanaf middenmotor Atlético Banfield waarvoor hij zes goals maakte in 14 duels.

Cassierra kwam het afgelopen half jaar al op huurbasis uit voor FC Groningen, maar dat werd geen succes en keerde daarom terug in Amsterdam. Cassierra mocht bij Ajax 34 keer opdraven in het eerste elftal, voornamelijk als invaller. Daarin maakte hij vijf doelpunten. Zijn meeste duels speelde de 21-jarige aanvaller voor Jong Ajax waarbij hij in 46 duels tot 29 goals wist te komen en kampioen werd van de Jupiler League. Er zou een optie tot koop in de overeenkomst zijn opgenomen waarbij Cassierra definitief kan worden overgenomen door Racing Club voor 3,5 miljoen euro.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.