Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 september 2009 17:02 – Bron: RTV Noord-Holland

Geoffrey Castillion, de trefzekere spits van Jong Ajax, heeft zijn onbegrip getoond ten opzichte van het aankoopbeleid van Ajax. De jeugdspeler ziet zijn eigen kansen op een doorbraak verwateren. “Er zijn de laatste jaren spitsen weggegaan, maar dan worden er nieuwe gehaald. Pantelic bijvoorbeeld”, vertelt Castillion verbaasd. “Ik snap Ajax niet”, aldus Castillion. Momenteel wordt Darko Bodul verhuurd aan Sparta. Ook een talentvolle spits die ook nog geen echte kansen kreeg.

Castillion gaat verder. “Ik hoorde dat ze in de winterstop nog een spits wilde halen”, heeft hij dus vernomen in de spreekwoordelijke wandelgangen. “We gaan wel zien wat er de komende jaren gaat gebeuren”, aldus Castillion over zijn toekomst bij de Amsterdammers.  

quote: _ajacied_

Het heeft er alle schijn van dat Ajax op termijn blijft spelen met 2 spitsen. En dan heb je dus meerdere goede spitsen nodig. Bij een dubbele bezetting praat je dus over 4 spitsen. Op dit moment tel ik Suarez, Cvitanich en Pantelic. Dat zijn er maar 3. Dan gaat Suarez bijna op zeker weg aan het einde van het seizoen. Dus dan zijn het er nog maar 2. Met de komst van een mogelijk een andere spits, zit je dus op 3. Waarbij de mogelijkheid bestaat dat 1tje van de 3 niet voldoet, en dan komen er plekken vrij voor Seok, Castillion of Bodul en dan is het aan deze 3 heren te laten zien wie de beste ontwikkeling doormaakt. Lijkt me een gezonde opvatting om voldoende spitsen te hebben. Kijk maar naar de tijd dat we en Mido en Ibrahimovic hadden, en toen speelden we met 1 spits. En de jaren daarvoor hadden we Benny en Arveladze. Je moet domweg gewoon en een blessure kunnen opvangen en mogelijkheden op de bank houden en ook denken aan onderlinge concurrentie.

Pantelic is misschien aan het eind van het jaar ook wel weg, want hij heeft ook maar een 1-jarig contract. Of hij moet willen verlengen, maar dan zal Ajax er flink aan moeten geloven wat salaris betreft. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft, want het is een geweldige speler (mits in vorm). Overigens is Sulejmani juist een speler die in een 4-4-2 systeem uit de voeten kan, want rondom een aanspeelpunt bewegen is een van zijn kwaliteiten (dat zag je goed bij SC Heerenveen met Sibon). Dus dan heb je volgend seizoen, ervan uitgaand dat Suarez vertrokken is, Sulejmani, Pantelic, Cvitanich, & Bodul/Castillion/wellicht Seok. Genoeg opties lijkt me, dan kan je dat geld van Suarez beter in andere linies investeren!

Reageren op dit bericht