Cerny blij met ‘mooiste jaar uit carrière’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 december 2015 13:58 – Bron: Ajax.nl

1448575270

Vaclav Cerny debuteerde dit jaar voor het eerste elftal van Ajax. Zowel in de Europa League als de Eredivsie kwam de pas 18-jarige buitenspeler al in actie. “Dit was voor mij het mooiste jaar van mijn carrière. Ik heb mijn debuut gemaakt in Ajax 1, werd achttien jaar waarna mijn contract bij Ajax is verlengd en verbeterd. Met veel plezier zal ik later terugkijken op dit tijdperk”, aldus de Tsjech op de clubsite van Ajax.

Eén van zijn mooiste momenten van het nog prille seizoen, maakte hij mee in Schotland. “Ik maakte het winnende doelpunt tegen Celtic. Het zag er misschien uit of ik rustig was, maar dat was echt niet zo. Ik probeerde de bal goed mee te nemen en met mijn rechterbeen naast de keeper van Celtic te schieten. Dat lukte! Een mooi moment. Natuurlijk zag ik Arek Milik naast me staan, maar ik vertrouwde op mezelf. Gelukkig ging de bal erin, anders had ik het waarschijnlijk nog heel lang moeten horen.”

Cerny zat meermaals bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, mede door blessures van andere spelers. “Ik had natuurlijk de hoop dat ik ook in de thuiswedstrijd tegen Molde mee mocht doen. Maar omdat de spelers van het eerste weer terug in de selectie zijn, moest ik mijn focus op Jong Ajax richten. Die omschakeling vind ik best wel moeilijk. Ik wil zo graag bij Ajax 1 spelen, dat ik teleurgesteld ben als dat een keer niet zo is. In januari zal ik een begin maken om het mooie jaar 2015 proberen te overtreffen. Dat zal best moeilijk worden. Maar we spelen met Jong Tsjechië een EK en ik ga proberen mij vast in Ajax 1 te spelen. Genoeg om voor te gaan dus.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.