Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 november 2015 22:58 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft donderdagavond eindelijk weer eens een Europese overwinning geboekt, en een belangrijke ook. De Amsterdammers waren met 1-2 te sterk voor Celtic en houden zo kans op Europese overwintering. McGregor opende al vroeg in de wedstrijd de score, maar dankzij goals van Arek Milik en Vaclav Cerny pakte Ajax drie punten. Fenerbahçe won met 0-2 bij Molde FK en houdt twee punten voorsprong op Ajax met één duel te gaan.

Celtic liet Ajax het spel maken, maar zat er vanaf het eerste fluitsignaal wel fel bovenop. Al na ruim twee minuten spelen werd de score geopend door McGregor. Hij sneed vanaf de linkerflank naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Niet veel later werd een prachtige aanval van Ajax afgerond door Fischer, maar Younes werd als aangever onterecht afgevlagd voor buitenspel en werd de goal afgekeurd. In de 22e minuut kwam Ajax alsnog op 1-1 via een frommelgoal van Milik.

In de tweede helft werd het vooral een gevecht en dat bracht Celtic beter in de wedstrijd. Zo schoot Forrest de bal, weliswaar van richting veranderd, op de lat en miste Griffiths in een één op één situatie met Cillessen. Een mooi moment bij Ajax was het officiële debuut van Donny van de Beek die in de 72ste minuut Schöne verving. In de slotfase ging Ajax alles of niets spelen met Sanogo voor Van der Hoorn en met succes. Uit een counter maakte Cerny vlak voor tijd de winnende treffer, waardoor Ajax nog kans maakt op Europese overwintering.

Opstelling Ajax:

Cillessen; Tete, Van der Hoorn (80′ Sanogo), Riedewald, Dijks; Klaassen, Schöne (72′ Van de Beek), Gudelj; Fischer (69′ Cerny), Milik en Younes