Cerny vond basisplek ’terecht’

1438989441

Vaclav Cerny maakte afgelopen zondag tegen FC Twente zijn basisdebuut in het eerste elftal van Ajax. De Tsjechische buitenspeler drukte direct zijn stempel door de openingstreffer te maken en dat smaakt naar meer. “Voor de eerste keer in de basis en direct belangrijk zijn met de eerste goal, dat is fantastisch”, aldus Cerny in gesprek met de NOS. “Het helpt mij en het team, dat is het allerbelangrijkste. Ik zit er lekker in hoop dat het zondag ook gaat gebeuren.”

De 18-jarige Ajacied kwam al vaker als invaller binnen de lijnen, maar moest ook met regelmaat weer uitkomen voor Jong Ajax of Ajax A1. Hoewel Cerny het liefst in de hoofdmacht speelt, heeft hij er begrip voor. “Voor mij is het goed, want ik ben jong en heb veel wedstrijden nodig. Dat is dit seizoen gebeurd. Natuurlijk speel je het liefst vast in het eerste elftal, maar als dat niet kan, moet je minuten maken en beter worden in Jong Ajax of de A1. Ik accepteer dat, het hoort erbij.”

Zondag stond hij dus in de basis en dat kwam voor hem zelf wel onverwachts. “Ik was wel verrast, maar ik heb de laatste twee wedstrijden met Jong Ajax goed gespeeld. Dus ik vond het wel terecht omdat ik wat extra’s kan brengen voor het team.” Nu hij heeft laten zien wat hij kan, hoopt Cerny tijdens de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap ook te starten. Een droomscenario? “5-0 in de eerste helft, in de tweede helft afmaken en dan zijn we kampioen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.