Vaclav Cerny

Cerny wil dit seizoen vlammen: “Vooral vorig seizoen hakte er flink in”

Vaclav Cerny heeft het moeilijk bij Ajax. Veel fans denken nog terug aan zijn gemiste kans tijdens de gedoemde kampioenswedstrijd De Graafschap – Ajax (seizoen 2015/16). In het seizoen 2016/17 onder trainer Bosz kwam de buitenspeler er amper aan te pas. Dit seizoen moet zijn doorbraak worden. Alhoewel het nieuwe voetbaljaar niet gelukkig werd gestart, want ook in de Europese uitwedstrijd in en tegen Rosenborg miste hij een cruciale kans. Het wordt tijd voor een doorbraak.

“Natuurlijk vreet dat aan me. Vooral vorig seizoen hakte er flink in. Ik was totaal niet happy bij Ajax, voelde me onbegrepen en moest veel teleurstellingen slikken”, zegt de 19-jarige Ajacied tegen Voetbal International. “Dat is gebeurd en heeft me alleen maar sterker gemaakt. Mentaal ben ik gegroeid en ik sta te popelen om het te laten zien. Is het niet in de wedstrijden, dan moet ik me tijdens de trainingen laten gelden. Daar moet nu alles voor wijken. Ik train elke dag extra voor mezelf. Ik wil dit seizoen mijn kans pakken”, aldus de Tsjechische jeugdinternational.

Cerny hoopt niet meer bij Jong Ajax te spelen. “Vorig seizoen heb ik wekelijks bij Jong Ajax gespeeld. Het jaar daarvoor ook. Eerlijk gezegd is dat voor mij een afgesloten hoofdstuk, daar hoop ik niet meer te spelen. Dat bedoel ik niet negatief, maar drie jaar achter elkaar bij de beloften spelen is volgens mij niet de bedoeling. Dan moet je geen belofte meer zijn, maar jezelf manifesteren in een eerste elftal. En dat is precies wat ik dit seizoen wil gaan doen”, aldus het talent.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.