Chivu was dichtbij terugkeer naar Ajax

1320930001

Christian Chivu keerde maandag even terug bij Ajax. De voormalig profvoetballer was uitgenodigd voor de Open Dag, omdat hij jaren lang als publiekslieveling in de Amsterdam ArenA speelde. “Ajax is heel belangrijk geweest voor mijn carrière en heeft een speciale plek in mijn hart. Ik wil de club bedanken voor de uitnodiging en het denken aan mij”, aldus de Roemeen tijdens het evenement.

Ook deed de oud-Ajacied een onthulling. Hij keerde in de zomer van 2012 bijna terug naar Ajax, maar de transfer ging uiteindelijk niet door. “We hadden contact en waren met elkaar in gesprek. Toen deed Inter mij een aanbod voor twee jaar en stopte het eigenlijk. Misschien waren we toch niet zo overtuigd, zowel Ajax als ik. Ik heb altijd gehoopt dat ik misschien de mogelijkheid zou krijgen om mijn loopbaan bij Ajax af te sluiten. Het is zonde dat het uiteindelijk niet zover is gekomen, maar life goes on.”

Chivu volgt Ajax nog altijd op de voet en heeft dat altijd gedaan. “Frank de Boer heeft het geweldig gedaan. Ik was net als ieder ander blij met de vier titels op rij”, aldus de Roemeen. “Het is moeilijk om elk jaar aan de top te blijven, met de druk en de hoge verwachtingen. Ik weet dat als geen ander. Het afgelopen seizoen was niet wat iedereen ervan had verwacht. Daarom wacht Ajax nu een uitdaging. Er moet bewezen worden hoe belangrijk deze club is.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.