De Toekomst

Chivu wilde terugkeren bij Ajax

Christian Chivu was in de periode 2000 tot en met 2003 een belangrijke pion in de selectie van Ajax. De Roemeen maakte daarna een mooie carrière door via AS Roma en Internazionale. In 2014 zette de oud-Ajacied een punt achter zijn voetballoopbaan. “Ik heb er geen spijt van dat ik stopte met voetballen. Het is zoals het is”, aldus de voormalig centrumverdediger op de clubsite van Ajax.

“Mijn laatste jaar als profvoetballer was slecht. Ik had vier operaties ondergaan in één jaar tijd. Ik probeerde me met alles wat ik had terug te vechten. Ik wilde nog zo graag spelen. Maar op een gegeven moment kwam het besef dat ik misschien écht niet meer zou kunnen voetballen. Aan dat idee moest ik wennen. Uiteindelijk was ik ook mentaal ‘ok’ met het idee dat ik ging stoppen.”

Ruim twee jaar voor hij stopte met voetballen, stond Chivu op het punt om terug te keren bij Ajax. Althans, als het aan hem lag. “Ja. In 2012 wilde ik graag terugkomen. Mijn management is in gesprek gegaan met Ajax om te kijken wat de mogelijkheden waren. Daar is toen helaas niets uitgekomen.” Hij blikt met veel plezier terug op zijn Ajax-tijd en leven in Nederland. “Toen ik naar Italië verhuisde, besefte ik me hoe diep Amsterdam en Ajax in mij geworteld zaten.”

“Ik heb de Amsterdamse mentaliteit goed tot me genomen. Men zegt vaak dat Amsterdammers arrogant zijn en koeltjes. Dat is onzin. Amsterdammers zijn heel respectvolle mensen. Ze zijn duidelijk en dat kan ik erg waarderen. Toen ik als jong ventje begon bij Ajax, had ik daar best moeite mee. Ik was een warhoofd en moest wennen aan dat punctuele. Ik heb er uiteindelijk ontzettend veel van geleerd.”

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.