Christian Poulsen: ‘Dit jaar voel ik me sterker’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 november 2013 11:44 – Bron: Ajax.nl

Christian Poulsen kwam vorig jaar naar Ajax. De Deen is de oudste van de spelersgroep, maar qua hiërarchie gaat alles heel natuurlijk. “Mijn rol als nestor in een gemiddeld heel jonge selectie moet je niet overdrijven”, stelt hij op de clubsite van Ajax. “Ik ben niet iemand die heel gericht en bewust op iemand afstapt om te vragen of ik iets voor hem kan betekenen. Als ze maar weten dat ze altijd bij mij terecht kunnen. Niet alleen de andere Denen hier, iedereen.”

1368460034

De oud-international voelt zich goed in zijn rol, die hem overigens niet wordt opgedrongen. “Vanuit de club of de technische staf wordt dit niet specifiek van mij gevraagd en ik word er ook niet in gestuurd door de trainer. Ik doe het vanuit mezelf, als onderdeel van een soort natuurlijk proces. Jonge spelers moeten bij de ouderen kunnen aankloppen, zoals ik dat in mijn begintijd ook kon bij de routiniers van toen. Een voetbalseizoen is een ook sociaal proces. Binnen dat proces probeer ik naar de jonge garde uit te stralen dat ik er altijd voor ze ben als ze me nodig hebben. Als een soort vraagbaak. Op en buiten het veld.”

Er wordt wel eens getwijfeld of Poulsen drie duels in de week zou kunnen spelen, maar naar eigen zeggen moet dit kunnen. “Ik ben weer een jaartje ouder geworden, 33 nu, maar ik sta er fysiek beter voor dan vorig seizoen. Het grote verschil zit hem in de voorbereiding. Dit keer heb ik vanaf dag 1 aan alle trainingen en oefenwedstrijden meegedaan, ben mee geweest naar Oostenrijk en naar De Lutte, het complete programma. Vorig seizoen kwam ik pas tegen het sluiten van de transfermarkt naar Ajax. Dit jaar voel ik me sterker. Het ritme van elk weekend spelen plus steeds een midweekse wedstrijd in de beker of de Champions League is geen probleem.”

Over zijn toekomst heeft Poulsen nog niet echt nagedacht. “Ik heb nog een contract tot het einde van dit seizoen. Wat er daarna gebeurt, weet ik nog niet. Ik heb nog geen beslissing genomen, maar het is in de eerste plaats belangrijk wat Ajax wil, of ze me langer hier willen houden. Daar is nog geen contact over geweest. Er staat ook nog geen gesprek gepland. Dat zal wel ergens rond de winterstop gebeuren. Ik voetbal nu in elk geval nog met veel plezier en heb het gevoel dat ik van waarde ben voor deze ploeg. Als dat de komende maanden zo blijft, zie ik nog geen reden om te stoppen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.