Cillessen blij met mental coach: ‘Spreek hem regelmatig’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 oktober 2015 12:42 – Bron: Helden Online

1440700965

Jasper Cillessen bereidt zich met het Nederlands Elftal voor op twee cruciale wedstrijden in strijd om EK kwalificatie. In gesprek met Helden praat hij over het hebben van zelfvertrouwen en de ondersteuning van een mental coach. “Als het minder loopt, moet je er alles aan doen om weer goed in je vel te zitten. Zelfvertrouwen is zeker niet essentieel, maar wel heel belangrijk”, stelt de doelman van Ajax en het Nederlands Elftal.

Zelfvertrouwen doet veel met een keeper. “Dan heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Bij iedere bal die op het doel afkomt weet je: die kan er niet in. En dat kan heel belangrijk zijn. Zo simpel is het. Het is lekker als je dat gevoel hebt. Vorig jaar in De Kuip toen we met 1-0 van Feyenoord wonnen. Elk schot op het doel redde ik of kwam tegen mij aan. Dan heb je een wel een heel goed gevoel ja!”

Cillessen krijgt ondersteuning van een mental coach, iets dat nog niet volledig geaccepteerd lijkt te zijn in het voetbal. “Dat weet ik niet. Volgens mij zijn er wel meer spelers die er één hebben. Ik kan het fantastisch met hem vinden, maar ik hoef er ook niet mee te koop te lopen. Ik loop toch ook niet te koop met het feit dat ik een keeperstrainer heb? Hij laat je anders tegen dingen aankijken en dat helpt.”

“Het is eigenlijk gewoon slap ouwehoeren met een serieuze ondertoon. Ik spreek hem regelmatig, maar niet op een zweverige manier. Ik denk dat als je elkaar meer spreekt op het moment dat het minder gaat, dat ook niet goed is. Want op het moment dat het dan wel weer goed gaat, zou je elkaar dan niet meer moeten spreken? Ik denk dat het contact gewoon normaal moet zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.