Cillessen definitief naar FC Barcelona

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 25 augustus 2016 12:51 – Bron: FC Barcelona

1383910348

Jasper Cillessen heeft zijn gewenste droomtransfer te pakken. De 27-jarige doelman heeft volgens de officiële website van de Spaanse landskampioen vanmorgen een contract getekend dat hem voor vijf jaar heeft verbonden aan de Catalaanse club. Cillessen vloog snel na het debacle in Rostov door naar Barcelona en heeft daar in korte tijd dus alle formaliteiten af kunnen ronden. Ajax ontvangt circa 14 miljoen euro voor de keeper.

Cillessen wordt in Camp Nou de opvolger van Claudio Bravo. De Chileen staat op het punt om zijn overstap naar Manchester City af te ronden. In Barcelona moet de geboren Nijmegenaar de strijd aangaan met Marc-André Ter Stegen. De Duitse keeper is momenteel wel geblesseerd, waardoor het voor de hand ligt dat Cillessen aankomend weekend zijn debuut al kan maken voor Barça. In totaal keepte Cillessen 143 officiële duels voor Ajax en hield daarin 63 keer de nul.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.