Cillessen: ‘Heb zin om te keepen’

Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 29 mei 2013 10:20 – Bron: AD Sportwereld

Jasper Cillessen is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands van Oranje tegen Indonesië en China. De tweede doelman van Ajax kijkt uit naar de oefentrip met het Nederlands elftal. Twee jaar geleden ging Cillessen ook met Oranje mee naar de oefentrip in Zuid-Amerika, echter kwam hij daar niet in actie.

Nu rekent hij weer niet direct op speelminuten. “Je wilt natuurlijk altijd spelen en iets laten zien, maar ik ga er niet onmiddellijk van uit. Ik ben heel blij dat ik erbij zit, daar doe je het voor. Het kan door Oranje komen, maar ik ben nu anderhalve week vrij geweest en heb nu alweer zin om te keepen. Van mij mag het seizoen bij wijze van spreken nu al beginnen.”

Waar hij dat seizoen gaat spelen is na twee seizoenen op de bank bij Ajax nog niet helemaal duidelijk, al heeft hij wel een voorkeur. “Gekscherend gezegd: clubs die de komende weken interesse tonen, stuur ik door naar de zaakwaarnemer van Kenneth (Vermeer, red.). Ik wil namelijk slagen bij Ajax, nummer één worden. Dus ik zal gewoon aan de voorbereiding bij Ajax beginnen en weer de strijd aangaan met Kenneth. Pas op het moment dat hij de voorkeur krijg, ga ik naar iets anders kijken. Ik ben geduldig, maar ook gretig.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.