Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 09 november 2013 10:00 – Bron: Telegraaf

Zo’n twee maanden geleden was Jasper Cillessen nog de tweede keeper van Ajax. Inmiddels is hij Kenneth Vermeer gepasseerd in de pikorde en vanochtend schrijft De Telegraaf dat de 24-jarige Groesbeker nu ook de eerste keeper is bij Oranje. Volgende week staan de oefeninterlands met Japan en Colombia op het programma en Cillessen zal dan van Louis van Gaal de voorkeur krijgen boven Tim Krul en Maarten Stekelenburg. Zo kan het snel gaan in de voetbalwereld, van reservedoelman bij je club tot eerste keeper in het Nederlands Elftal.

Dik twee jaar heeft hij op zijn doorbraak moeten wachten, maar toen het moment daar was, was Jasper Cillessen er klaar voor. Lang heeft hij getwijfeld of hij niet beter ergens anders ervaring op kon gaan doen. Hij koos ervoor om bij Ajax te blijven en die keuze blijkt nu de juiste te zijn. Toen hij in de zomer van 2011 overstapte van NEC naar Amsterdam, voelde hij zich al snel thuis bij zijn nieuwe club. “Ajax is helemaal geen verzameling arrogantjes. Integendeel. Ik stapte hier in een warm bad”.

Zondagmiddag staat er een bijzonder duel op het programma voor de doelman. In de Goffert ontvang zijn oude werkgever NEC de landskampioen. Voor het eerst staat Cillessen als basisspeler tegenover zijn oude club.