Cillessen: ‘Neuer is geweldig en verdient de Gouden Bal’

Geschreven door Peter Schouten – Uitgave: 12 januari 2015 13:52 – Bron: Telesport

1421066863

Vanavond vindt de verkiezing plaats van beste voetballer van het jaar. Een prijs die Wereldkampioen Manuel Neuer het meest verdient. Althans dat vindt collega keeper Jasper Cillessen. ”Ik hoop dat Neuer wint. Hij is geweldig en verdient het echt”, aldus de Ajacied op de website van de FIFA.

Volgens Cillessen had Neuer een groot aandeel in de successen van Duitsland en Bayern München. ”Als je ziet hoe hij met Duitsland en Bayern heeft gespeeld, was hij voor beide ploegen erg belangrijk. Veldspelers maken doelpunten, maar hij doet er alles aan om dat te voorkomen. Hij was met afstand de beste.”

Naast Neuer maken ook wereldsterren Christiano Ronaldo en Lionel Messi kans op de Gouden Bal. Beide spelers waren het afgelopen jaar weer van onschatbare waarde. Zo won Ronaldo met Real Madrid de Champions League en wist Messi de finale van het WK te halen met Argentinië.

Het FIFA Gouden Bal gala begint vanavond om 18.30 en zal plaatsvinden in Zürich.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.