Cillessen sprak met De Ligt over Barcelona: “Geweldige club, dat zegt iedereen”

Jasper Cillessen, ex-Ajacied en de tweede keeper van Barcelona, heeft deze week twee interlands gespeeld voor Oranje. Daar kwam de doelman uiteraard ook enkele Ajacieden tegen namelijk Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Beide grote talenten staan in de nadrukkelijke belangstelling van de Catalaanse club. Cillessen denkt dat beide spelers ook graag zouden willen uitkomen voor zijn club, maar hij weet ook dat Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars ze niet voor een appel en een ei laat vertrekken.

Cillessen roemt De Ligt vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook om zijn mentaliteit. “Tegen Duitsland in de Nations League ging het in de eerste helft niet goed, maar hij herstelde zich om een uitstekende tweede helft te spelen. En dat op negentienjarige leeftijd. Of hij het niveau van Barca aankan? We hebben onlangs besproken wat nodig is op het niveau van Barca te spelen. Overmars is uiteindelijk verantwoordelijkheid en ik weet niet of hij bereid is om De Ligt in de wintermarkt al te laten gaan”, zegt de eerste doelman van Oranje tegen Sport.

Cillessen sprak met De Ligt al over FC Barcelona. “Ja, want we zaten aan dezelfde tafel tijdens het eten. We hebben niet alleen over Barcelona gesproken, maar over van alles een beetje. Wat hij over Barca zei? Een geweldige club, maar dat zegt iedereen.”

Cillessen is ook lovend over Frenkie de Jong. De middenvelder wordt vaak vergeleken met de Barcelona-speler Sergio Busquets. “In het Nederlands elftal speelt hij vaak op de positie van Busquets, maar Busquets is nog altijd van een ander niveau. Hij wordt door veel mensen ondergewaardeerd. Ik sprak met mijn teamgenoten: wanneer hij er niet is, wordt hij erg gemist”, aldus de Groesbeker. De Jong zou op termijn wel de vervanger kunnen zijn. “Het is een interessante optie, maar wat voor De Ligt geldt, geldt ook voor De Jong: alles hangt af van hoe Overmars ernaar kijkt. De Jong zou graag tekenen bij Barca? Ja, dat zouden al mijn teamgenoten (van Oranje, red.) wel willen, omdat Barca een van de grootste clubs ter wereld is.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.