Column: Een brief aan Marko Pantelic

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 november 2010 17:36 – Bron: Ajaxinside.nl

Beste Marko,

‘Zonder jou
is Ajax niet meer wat het zijn moet
Zonder jou
draait Ajax niet meer als een geoliede machine
Zonder jou
Speelt Ajax niet langer goed
Zonder jou
is Ajax als een auto zonder benzine’

Ondanks je startsnelheid van een gehandicapte slak, je balaanname van een flamingo en je slapstickachtige voorkomen ben ik altijd al een fan van je geweest. Wat dan jouw voetbalkwaliteiten zijn waardoor mijn hart sneller ging kloppen als ik jou zag spelen?

Tja.. eh.. hmm..

Nou, ik weet wel iets!

Oh nee.. toch niet.

Als voetballer voldeed je allesbehalve aan de criteria van de toch al strenge Ajax-filosofie. Toch draaide het team van Ajax als een tierelier vorig jaar. Volgens de media had Ajax maar één zwakke plek: de spitspositie. Daar liep jij dan. Zelfs Ajax was je aan het eind van het seizoen liever kwijt dan rijk. De beleidsbepalers durfden het niet aan om jou een tweejarig contract te geven. De gracht in de ArenA is stom, maar de beslissing om jou niet te binden was nog vele malen stommer.

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder. Met drie weergaloze doelpunten in de maand oktober heeft de rechtervoet van Mounir El Hamdaoui vele Ajax-supporters doen geloven dat ze, zeker vergeleken met vorig jaar, een fantastische spits hebben. Dat is dus niet zo.

Jouw grote kracht was dat je met je looplijnen en positionering andere jongens in het team beter liet voetballen. El Hamdaoui presteert het tegenovergestelde. Suarez voelt als leider van de Ajax-roede dat er aan zijn stoelpoten gezaagd wordt en Siem de Jong is op het moment niets beter dan de gemiddelde speler van Stormvogels Telstar. El Hamdaoui kan er eigenlijk niet zo veel aan doen, dit is nu eenmaal zijn manier van voetballen. Feit is wel dat hij met zijn spel ruimtes dicht loopt. Ruimtes die van essentieel belang zijn voor spelers als De Jong en Suarez.

Ajax sukkelt al weken met haar vorm. Door de buitenwacht wordt dit toegeschreven aan uit vorm zijnde spelers, maar jij en ik weten wel beter. Jij was de angel, het ontbrekende puzzelstukje en de kers op de slagroom. Jouw gedragskenmerken arrogantie en bluf passen nog steeds uitstekend bij een club als Ajax. Jij verlangt ook terug naar Ajax, dat kan niet anders. Jij en Ajax zijn als twee handen op één buik. Helaas denken de hoge piefen bij Ajax daar anders over.

Je moet proberen niet te treuren Marko. Troost jezelf met de gedachte dat Rikje nu met hoofdbrekens en een pruillipje voor zijn mooie computer zit, met jou als bureaubladachtergrond.

Marko, ik mis je.

Geschreven door Paul Baaijens  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.